Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

dscf4982.jpg

 

Sziasztok!

Remélem,oldalamon sok hasznos dolgot találtok.

Ha kérdésetek van írjatok,amiben tudok segítek.

 

Örömmel venném ha valaki tud jó kerámiában,kemencében készült ételrecepteket leírná nekem,hogy közzétegyem a receptek menüpontban.

Fejlesszünk együtt!

Érezzétek jól magatokat és írjatok sokat!

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Gratulálok

(madár, 2010.09.16 12:02)

Emlékszel arra az idézetre amit annak idején küldtem.

"Ha sikeres akarsz lenni, a dolog nagyon egyszerű. Érts ahhoz, amit csinálsz! Szeresd, amit csinálsz! És higgy abban, amit csinálsz! Igen, ilyen egyszerű ez."
Will Rogers

Annak idején azt válaszoltad,hogy egy kis szerencse is kell,én még most is azt vallom,hogy minden rajtad múlik.Ha te nem vagy kitartó akkor most nem tartanál ott és azon a szinten ahol vagy.
Eltelt egy év és mennyi minden változott.
További sok sikert a munkáidhoz.

Barta Julianna

(Köszönöm szépen!, 2010.09.11 20:22)

Kedves Julianna! Nagyon köszönöm a kedvességét és a gratulációját.Kedvenc Tiszafüredi fazekasom Szűcs Imre.Egyszer volt szerencsém ellátogatni a műhelyébe.Fantasztikusan gyönyörűek a munkái.
A jókívánságát meg külön köszönöm,hiszen ennél szebbet,jobbat kívánni számomra szinte lehetetlen.
Üdvözlettel: Barta Julianna

dr.barthajulia@gmail.com

(Dr. Bartha Júlia, 2010.09.11 18:58)

Kedves Julianna! Véletlenül találtam rá a honlapjára,de örömmel böngésztem végig. Gratulálok! Gyönyörűek az edényei, a kisplasztikáktól meg elájultam... Örömmel láttam, hogy füredi mintát is használ. Ez a mi vidékünkre jellemző,ezért megbizsergette a szívemet. Tartsa meg a Jóisten az alkotókedvét és derűjét mindnyájunk örömére! Ezt kívánja szeretettel: dr. Bartha Júlia néprajzkutató

válasz

(bjulee@vipmail.hu, 2010.06.04 13:05)

Sziasztok!
Remélem mindenki megkapta az e-mailemet,ha nem ,jelezzetek legyetek szívesek
Barta Julianna

N.Andreabojte@gmail.com

(Nagyné Bojté Andrea, 2010.06.04 11:25)

Üdv!
Azt szeretném megtudni lehet e vásárolni a termékeiből,és mi ennek a menete. Nemgyőzök gyönyörködni.Gratulálok a munkáihoz.Köszönöm.

evegrande@freemail.hu

(Oláh-Nagy Éva, 2010.06.02 22:54)

Kedves Julianna!

Érdeklődni szeretnék,készít-e megrendelésre kaspót.Nászajándéknak szánnám,mindenképpen személyre szólót szeretnék.Egy kaspó pár "kedvenc" jelképpel,amelybe citromfa kerülne.
Június 19-én van az esküvő.
Tisztelettel:Oláh-Nagy Éva (Gárdony)

furedpincesor@t-online.hu

(Molnár L, 2010.06.01 16:51)

Tisztelt Kézműves!Balatonfüreden épülő pincesor jövő évi programjait állítjuk össze.

Elképzeléseink szerint a pincék mellett különböző kézműves bemutatók lesznek, értékesítési lehetőséggel, folyamatos, egy-egy hetes időtartamra.

Jelenlét ingyenes, helypénzt nem kell fizetni.A programokban folyamatosságot tervezünk az egri Szépasszony-völgyi pincesoron és Tokaj környéki hercegkúti pincesoron, ugyanezen szisztéma szerint, de vannak más borászati régiók is, akik csatlakoznának ehhez a pincesoros kézműves rendszerhez.

Cél az egyedi értéket, eredetiséget képviselő hagyománymegőrzés mellett, a kézműves termékek piacra jutásának elősegítése, és turisztikai hasznosíthatósága, turizmus bővítése.

A magyar nemzeti kultúrát őrző, kézműves hagyományok és adottságok jobb hasznosítása, a hagyományőrző kézműves kultúra, a kézműves szakma rangjának emelése, piaci lehetőségeinek bővítése.

Előállításuk, használatuk bemutatásával - bővítik az ország, egy-egy régió turisztikai programkínálatát, hozzájárulnak a magyar kézműves adottságok erősítésére alkalmas igényes termékek, minőségi színvonalának emeléséhez, a magyar kulturális örökség sajátos közvetítéséhez.„ A népművészetet nem elég megőrizni, tovább is kell éltetni.”Kérem amennyiben érdekli Önt a lehetőség, vagy van más építő jellegű elképzelése a programokkal kapcsolatba, ossza meg velünk véleményét!

Köszönettel:Molnár LászlóBaricska dűlő Borút Egyesület elnöke

borász, okleveles borbíráló

Magyar Kézművességért díj arany fokozatú díjazottja

www.furedpincesor.hu

Tel.: 00-36 ( 87 ) 480-160

Mobil: 00-36 ( 30 ) 9421-840

Email: furedpincesor@t-online.hu

www.furedpincesor.hu

jaj,de jó!

(bjulee, 2009.12.10 23:07)

Szia Pávika!
Nagyon örülök neki,csak az a baj,hogy kevés recept van még fent.Van készületben ráccsirkém,le van fotózva,igyekszem feltenni.Állandóan elfelejtem lefényképezni a kajcsikat amiket kerámiába készítek,mire észbekapok a család már szétkapta,majd felteszem még a zöldséges krumplit egybesült fasirttal,az is nagyon fincsi lett.Ha van jó recepted és esetleg sütöttél már kerámiában örülnék neki. Tazsint kéne csinálni mert arra van egy pár receptem,tuti jó lenne.
Puszi

süti

(pávika, 2009.12.10 22:02)

Nagyon jók a receptek, főleg a süti. Nagy kedvenc lett. A családomnak állandóan ezt kell csinálnom.
Szépek a munkáid.
Puszi

köszönöm...

(bjulee, 2009.12.07 11:11)

Szia Zsuzsi!
Nagyon kedves vagy,hogy ezt írod,köszönöm szépen.

Geri

(Zsuzsi, 2009.12.07 10:41)

Gratulálok az oldaladhoz,igazán szép termékeid vannak.
Nagyon tetszik a honlapod,és igazán örülök,hogy azok között lehetek akik "kaptak a szebbnél szebb kerámiáidból".

mázazás..

(bjulee@vipmail.hu, 2009.11.23 10:29)

Ildus!!
Ne ecsetezz,hanem önts.Ha kevés a mázad,akkor se ecsettel kend hanem merőkanállal öntsd le.Sokkal egyenletesebb,pláne a bőrbarna effektmáz mintha ecsettel kenegetnéd.
Várom a banyádat,nagyon szeretnék egy olyan gyönyörűséget tőled.Ha Karácsonyig letudjuk bonyolítani ezt a dolgot akkor szóljál milyen edénykét kérsz,mert ami fent van a honlapomon,azok már nincsenek meg nagyrészt.Tehát még nekem is meg kell csinálnom.Karácsony előtt tedd fel a cuccodat a netre,mert kicsúszol az időből.
Puszi!

rke.keramia@gmail.com

(Dehogy adnám el!!!, 2009.11.20 15:40)

Hogy gondolsz olyat, hogy amit tőled kapnék eladnám!!! Ilyen eszedbe se jusson!!!

Az a baj, hogy egyfolytában az orvosokat jártam, és kevés időm és energiám volt dolgozni, most meg már égetni kéne. Felállítottuk a nagyszobában a 180 cm-es vendégasztalt és már tele van nyújtásos tálakkal. Félek a mázazástól, hogy elcseszem őket. Nincs annyi mázam, hogy mártsam őket... Ha ecsettel kenem akkor egyenetlen.... Néha elegem van. Lassan az agyagom is elfogy.

Most egyenlőre banyákat nem csinálok, átálltam a tálkákra, mert azok olcsóbbak, hátha jobban el tudom majd adni, persze csak ha sikerül a mázazásuk...De ígérem, hogy előbb utóbb megcsinálom. :)
Még nem jött meg a felülvizsgálat eredménye...

Na pucca: Ildi

Gratula

(pávika, 2009.11.18 19:26)

Szia Julcsi!
Gratulálok!!!! Nagyon szépek lettek az edények.
Csak így tovább.
Pussz Ági

borzasztó!!!

(bjulee, 2009.11.16 21:50)

Ildus! Ez borzasztó ami itt van,és még nincs vége ,lesz ennél sokkal rosszabb is sajnos.Munkahelyek szünnek meg,családok lesznek kegyetlen helyzetben.
Csinálj felrakásos technikával edényeket,dísztárgyakat és tedd fel a vaterára.Nagyon ügyes vagy és nagyon szép tárgyakat vittél zsürizésre,próbáld meg feltenni őket,hátha csurran cseppen.
Ha lehetne akkot olyan banyát kérnék,nekem nagyon tetszik.Ha a sütőedényt nem szeretnéd használni akkor azt tuti elbírod adni esetleg,de hidd el még a krumpli is más ízű benne:-)))
Még nagyon sok van ,hogy népi iparművész legyek.30 B kell és 5 A minősítés.Na ebből nekem elsőre most lett 6 B.De elindultam legalább és remélem végig is tudom vinni.
Felrakásosból és lapedényből is lehet népit zsüriztetni.miért nem próbálod meg?
Puszi

rke.keramia@gmail.com

(Rildi, 2009.11.16 17:47)

Bocsika, de még nem. Ugyanolyat csináljak? Fehér ruhás a kosárral, fonott hajjal?
A zsűrizéshez gratula, én hiába zsűriztetek nekem nem jár érte semmi. :( Hány hiányzik még a népművész cím elnyeréséhez?
Hát igen, az úgy arany, hogyha kiviszed a napra és az rátűz. :) Inkább fémesnek mondható.
Sütni karácsonyra? Nálunk majdnem úgy áll a helyzet, hogy lesz-e egyáltalán mit beletenni....
Most voltam orvosi felülvizsgálaton, eddig 50%-os voltam, de most állítólag az már nincs, úgy hogy nem tudom mi lesz velem... Pucca

ja...az aranymetál máz.

(bjulee, 2009.11.16 09:42)

Elfelejtettem írni,hogy 1040 -en égetem az aranymetál mázamat,szépen csillog villog de én másmilyennek képzeltem el az arany színt.....

zsürizés...

(bjulee, 2009.11.16 09:40)

Szia Ildus!
60 %-os az elfogadottság!Ez elsőre számomra nagyon jó.10-ből 6-ot lezsüriztek.Teljesen elégedett vagyok ezzel az eredménnyel.Valószínű ha lesz Szegeden is népi akkor viszek.hogy egy kicsit felgyorsítsam a folyamatot.Látom van értelme és érzem,hogy sikerülni fog az a cím .Úgy látszik az én utam a népi,nem az iparművészeti.
Megcsináltad nekem a banyát?Választottál már valami sütőedényt.Jön a karácsony ,finomakat tudnál benne sütni:-)))Elmennék hozzád személyesn.

rke.keramia@gmail.com

(Rildi, 2009.11.15 22:27)

Na mi zujs a zsűrizésen??? Miket zsűriztettél? Én is szoktam izgulni, és döngöltek már a földbe is, sírtam is... De aztán újra fölkelek, mint az a csaj a reklámban. :)
Az aranymázat hány fokon égetted? Nekem is kellett egy kis idő mire sikerült. 1040 fokon, utána hőntartással. Ne add fel!!!

Pucca: Ildi

na ugye..!!!

(bjulee, 2009.11.13 19:24)

Na ugye,hogy megvannak :-))))